- מחשב בקוויק
- תקלות נפוצות במחשב
- מסך כחול במחשב
מסך כחול במחשב
יש לכם מסך כחול במחשב? בעת הדלקה או ממש באמצע עבודה בווינדוס? הבינו מהי הבעיה, מה זה אומר ואיך לתקן לבד (במידה ואפשר).
מה זה מסך כחול במחשב?
שגיאת מסך כחול נקראת גם שגיאת עצירה, באנגלית הכינוי אף מפחיד יותר והוא מוגדר בשם - "Blue Screen of Death", היא מעידה על תקלה מערכתית במערכת ההפעלה (ווינדוס), באחת התוכנות במחשב או לחלופין בעיה בחומרה של המחשב, זוהי אחת מן תקלות המחשב הנפוצות במחשבים המריצים מערכת הפעלה מסוג ווינדוס.
באיזה מקרים יופיע לנו מסך כחול בהדלקת המחשב?
ריכזנו בעבורכם את הסיבות בעיקריות לכך שמסך כחול בהדלקת מחשב מופיע:
- בעיה בחומרה: הרכיבים העיקריים שיגרמו להופעת מסך כחול לפני הדלקת מערכת ההפעלה יהיו: כונן קשיח, זיכרון וירטואלי, לוח אם לא תקין. אם המחשב מצפצף מספר פעמיים - ככל הנראה גם שקיימת באחד הרכיבים תקלה. יכולים להיכנס לעמוד מחשב מצפצף ולאבחן את הצפצוף על פי ה-Bios שלכם.
- דרייבר לא תקין: במידה ואחד מהדרייברים אינו תקין או מתנגש עם דרייבר אחר, יכולה להיות בעיה בזיהוי של אחד מן רכיבי החומרה, לרבות הכונן הקשיח.
- וירוס במחשב: אם קיים וירוס או רגולה כזו או אחרת על המחשב היא עשויה להקריס אותו ממש ברגע הפעלת מערכת הווינדוס.
- מערכת הפעלה פגומה: עצרתם את המחשב באמצע עדכון? מחשב לא מעודכן מספיק? כיבוי כפוי באמצע פעולה? כל אלו עשוים לגרום לפגם במערכת ההפעלה ולקריסה שלה בעת ההפעלה, כך שיופיע מסך כחול בווינדוס.
כך נראת שגיאת מסך כחול לפני שהמחשב נדלק - לרוב יהיה מדובר בבעיית חומרה. |
סיבות להופעת מסך כחול במחשב ווינדוס 10 או 7
אם המחשב כן עולה, אך לעיתים הוא קורס ומופיע מסך כחול, זה מצמצם מעט את האופציות הראשונות ומעביר אותנו לבדוק את הדברים הבאים:
- הופעת מסך כחול בווינדוס 10: אם אתם באמצע עבודה עם המחשב והוא קורס לפתע, וודאו שאכן הווינדוס מעודכן לעדכון האחרון שלו, זה יכול לסייע בתיקון פגמים מערכתיים.
- אנטי וירוס: אם מותקן על המחשב יותר מאנטי וירוס אחד, זה עשוי לגרום לקריסה מערכתית של מערכת ההפעלה שלכם, בין אם היא ווינדוס 7 או 10 ואף גרסאות ישנות יותר.
- רכיב חומרה אינו תקין: כרטיס מסך, זיכרון וירטואלי, כונן קשיח או לוח אם - כל אלו יכולים תוך כדי עבודה של המחשב להגיע להתחממות ולגרום לקריסה והופעת מסך כחול במחשב, כמו כן - באותה מידה עשוי להופיע מסך לבן במחשב.
כך נראת שגיאת מסך כחול כאשר מערכת ההפעלה פועלת - ווינדוס 10 או 7. |
איך לתקן מסך כחול במחשב?
חלק מן הבעיות ניתן לפתור ממש לבד וחלק מהן מצריכות הזמנת טכנאי מחשבים לביתכם, אז איך לתקן מסך כחול במחשב לבד ומה מצריך טכנאי? הנה:
בעיות במסך כחול שאפשר לפתור לבד:
- דרייברים: לא צריך להיות מוסבך, ניתן להיכנס אל המחשב שלי (קליק ימני שאתם בתוכו) > מאפיינים > לבחור ב"מנהל ההתקנים". כעת תוכלו לראות את כל רכיבי החומרה המותקנים במחשב, אם יש על אחד מהן סימן אזהרה, מופיע בצבע צהוב עם סימן קריאה אליו. ככל הנראה הדרייבר אינו מותקן כשורה. במצב כזה מחפשים את שם הרכיב אינטרנט + המילה "Driver", מורידים, מתקינים - עושים ריסט למחשב והתקלה יכולה להיפתר.
- אנטי וירוס או ווירוסים: במידה ומותקנים 2 אנטי וירוסים על המחשב, יש למחוק אחד מהם. במידה ולא קיימים כלל אנטי וירוסים, מומלץ להתקין אחד בהקדם, ניתן למצוא אנטי וירוסים חינמיים ברשת כמו AVG. לאחר מכן להריץ סריקה ולאתר את הוירוסים הנמצאים במחשב (מצאו מידע נוסף על וירוסים במחשב).
- ניתוק רכיב חומרה: אפשר לומר שהסעיף הזה הוא למתקדמים יותר. אם אתם יודעים קצת כיצד לפרק חומרה במחשב, נסו. ראשית מנתקים את המחשב מן החשמל. לאחר מכן פותחים אותו ומנתקים את כרטיס הזיכרון הוירטואלי (אחד מהם, בדרך כלל יש שניים). אם הבעיה נפתרה כנראה אחד מהכרטיסים תקול. כמובן שאם היא ממשיכה נסו לחבר בחזרה ולנתק את השני. גם לא עבד? כנראה שזה לא שם. ייתכן וזה בחומרה אחת ומכאן אפשר לעבור כבר לפסקה הבאה.
- תיקון מערכת ההפעלה: אם יש לכם רישיון חוקי ודיסק של ווינדוס, ניתן להכניס אותו לבצע תיקון למערכת ההפעלה. לעיתים זה עובד וחוסך פירמוט.
- עדכון מערכת הפעלה: בווינדוס 10 נכנסים אל תפריט התחל > בצד ימין יופיע סימן של גלגל שינייים (הגדרות) > עדכון ואבטחה. במידה והווינדוס מציע לנו לבצע עדכון - עשו זאת ואל תעצרו את העדכון. באופן כללי חשוב להיות מעודכנים תמיד. ניתן גם לשדרג ווינדוס 7 אל 10 במידת הצורך (דרך האתר הרשמי של מיקרוסופט במידה ויש לכם רישיון מקורי של ווידנוס 7).
מקרים בהם צריך להזמין טכנאי מחשבים:
כמובן שניתן להימנע מכל הנסיונות לבד ולהזמין טכנאי מחשבים לבדיקה מקצועית ומעמיקה לכך שיש מסך כחול במחשב.
- חומרה פגומה: לא ניתן לאתר לבד איזה חומרה נפגעה למעט הנסיון שעשינו עם כרטיס הזיכרון, למשל אם מרגישים שהמחשב מתחמם מהר, יכול גם להעיד על סיבה שהחומרה ככל הנראה לא תקינה. חומרה פגומה אחרת יכולה להיות הכונן הקשיח, כרטיס מסך ואפילו החלפת לוח אם. טכנאי מחשבים יכול גם לספק לכם את החומרה הדרושה לכם וגם לבצע בעבורכם את ההתקנה וסידור המחשב.
- פירמוט מחשב: לא כל אחד יודע כיצד לפרמט מחשב לבד, אם יש פגם במערכת ההפעלה שלא ניתן לתיקון לבד ומצריך איפוס מלא של המחשב. טכנאי מחשבים יכולים לעשות זאת בעבורכם, כולל גיבוי החומר, התקנת התוכנות הדרושות, דרייברים וכדומה.
- התקלה לא נפתרה: ניסיתם הכל והתקלה לא נפתרה? זה הזמן להרים את הטלפון ולהזמין תיקון מחשב נייח ע"י טכנאי, ניתן גם להזמין לטיפול במחשב נייד, אך רצוי ליידע את הטכנאי באיזה סוג מחשב על מנת שיידע בדיוק איך לתקן את הבעיה. בין אם היא בהבאת החומרה המתאימה או בטיפול באחת התוכנות במחשב או במערכת הווינדוס עצמה.