טכנאי מחשבים מומלץ? השאירו פרטים וחוזרים בקוויק!

המחשב לא מזהה כונן קשיח

המחשב לא מזהה כונן חיצוני או פנימי? המחשב לא מוצא את ההארד דיסק להלן הדיסק הקשיח? הנה הסיבות והפתרונות האידאלים לכך שהמחשב לא מזהה דיסק קשיח.

המחשב לא מזהה כונן חיצוני

כאשר המחשב לא מזהה דיסק חיצוני [כונן] יכולות להיות לכך מספר סיבות, בואו נתחיל:

  1. חיבור ה-USB, אינו תואם: כיום ישנם 2 סוגי חיבורי USB, האחד חיבור USB2 והשני (החדש) USB3, לעיתים חיבור ישן לחדש לא עובדים כשורה, מה שצריך לעשות במקרים אלו הוא למצוא מתאם או מפצל, הסברנו על כך בחיבור USB לא עובד.
     
  2. הכונן לא הוגדר ב-ניהול דיסקים: כונן חיצוני לרוב יכול לבצע את התקנתו באופן עצמאי, אם הוא לא הצליח, צריך לסייע לו בעזרת ניהול דיסקים. הפעילו את החיפוש במחשב וחפשו אחר "diskmgmt.msc", שם תמצאו את ניהול הדיסקים במחשב, ייתכן ותראו את הכונן שם, אך אינו מוגדר ותצטרכו לבצע הגדרה.
     
  3. דרייבר לא מעודכן: גם תקלה יחסית שכיחה בכונני אחסון מסוג WD או SSD, היא שהדרייבר פשוט לא תקין או לא עדכני, לכן יש לבצע עדכון - עדיף במקרים כאלו להסיר ולהתקין מחדש אם קיים ספק כלשהו של אי תקינות.
     
  4. הכונן לא הוגדר בתוך ה-Bios: אם במחשבכם יש מספר כוננים קשיחים או היו בעבר והוחלפו, לעיתים יש צורך להיכנס אל הBIOS, שם ניתן לראות את הכונן ובתור מה הוא מוגדר, כאשר אם אינו מוגדר בתפקידו - הוא לא יעבוד.
     
  5. הכונן החיצוני לא עובד: גם קיימת האפשרות שפשוט הכונן עצמו לא תקין, אם מדובר על כונן דיסק קשיח חיצוני שאינו בטכנולוגיית SSD, ניתן לגעת בו ולהרגיש האם הדיסק מסתובב.

המחשב לא מזהה כונן קשיח פנימי

כמובן שבדומה לאפשרוית הפתרון של כונן חיצוני חלקן מתאימות גם לטיפול בכונן קשיח פנימי. כמו דרייבר לא מעודכן, הגדרה בתוך הBIOS וניהול דיסקים. בנוסף יש עוד דברים שאפשר לבדוק כאשר מדובר על דיסק קשיח פנימי:

  1. הפעילו את פתרון הבעיות: הרבה אנשים אוהבים להתעלם ממנו, אבל במקרים טכנים רצוי לבדוק עם פתרון הבעיות האם הוא יודע להצביע או לרמוז לנו איפה נמצאת הבעיה בכונן הקשיח. לעיתים הוא גם עושה לנו את העבודה ופותר את הבעיה לחלוטין.
     
  2. בצעו עדכון לווינדוס: נכון נשמע קצת "מופרח", אבל - עדכון ווינדוס יכול לסייע במקרים כאלו, במיוחד כאשר מדובר על חומרה מסוג זה.
     
  3. חיבור בתוך המחשב רודף / מנותק: כל כונן קשיח פנימי מחובר באמצעות 2 חוטים אל המחשב, אחד אחראי על העברת המידע והשני אחראי על אספקת הכוח, החשמל. צריך לבדוק שהם מחוברים אל לוח האם. אז ראשית נתקו את המחשב מהחשמל, פתחו את המחשב, בדקו את החוטים ולחצו על החיבורים גם בכונן הקשיח וגם בלוח האם.
     

חיבור הכונן הקשיח

כונן חיצוני לא עובד - איך יודעים היכן הבעיה?

במידה ובדקתם את כל מה שאמרנו עד כה, הסיכוי הגדול הוא שמדובר על הכונן החיצוני ולא על המחשב שלכם. אז השיטה הבטוחה היא לחבר אותו קודם כל למחשב אחר ולראות האם מזוהה, השיטה הנוספת היא להרגיש האם מסתובב כאשר הוא מחובר למחשב שלכם. שני הדברים האלו צריכים להעיד על תקינות הכונן החיצוני.

שאלות כמו "למה המחשב לא מזהה כונן חיצוני" ועוד

גולשים המבקרים בפורטל PCQ "מחשב בקוויק", שאלו אותנו מספר שאלות נוספות בהקשר:

המחשב לא מזהה כונן ssd, מה הסיבה?

הסיבות שכתבנו למעלה כולן מתאימות לכוננים קשיחים מסוג רגיל ו-SSD.


מדוע מק לא מזהה כונן חיצוני?

השאלה מאוד כללית, הסיבה זהה במרבית המקרים לתקלות החומרה שהצגנו מעלה, למעט האפשרויות של מערכת ההפעלה ווינדוס.


המחשב לא מזהה כונן חיצוני wd

סוג החברה אינו משנה, אם המחשב לא מזהה את הכונן החיצוני הסיבות זהות - ראו מעלה את כלל הסיבות.


מחשב בקוויק - פתרון תקלות ואיתור טכנאי

במחשב בקוויק ניתן לאתר טכנאי מחשבים מומלצים ולערוך בינהם השוואת מחירים, מעבר לכך תמצאו עוד המון מידע חיוני, גם בהקשר לנושא הנ"ל וגם בנושאים אחרים, למשל בנושא כונן קשיח מצאנו תוכן הקשור:

ומעבר לכך, דרכנו תוכלו למצוא עוד המון מידע על תקלות במחשבים, בין אם הם ניידים או נייחים ואף להזמין שירות של טכנאי מחשבים ניידים.